На 25 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще участва в конференция

...
На 25 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще участва в конференция
Коментари Харесай

Конференция „Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“ ще се състои под патронажа на президента Радев

На 25 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще взе участие в конференция „ Тридесет години от присъединението на България към Европейската спогодба за правата на индивида “.

Форумът се организира под патронажа на президента. На конференцията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. По покана на президента Румен Радев за присъединяване във форума в София идва генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Конференцията се провежда във връзка 30 години от участието на Република България в Съвета на Европа и от утвърждението на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи (ЕКПЧ) и слага акцент върху ангажираността на българските институциите за отбрана на правата на индивида и провокациите пред България като страна по конвенцията.

От 9.30 часа в зала „ София “ на Гранд хотел София, президентът Румен Радев ще открие конференцията. Встъпителни слова ще произнесат генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, министърът на правораздаването Крум Зарков и министърът на външните работи Николай Милков.

В конференцията ще вземат участие още ръководителят на Конституционния съд Павлина Панова, българският арбитър в Съда на Европейския съюз – Александър Арабаджиев, българският арбитър в Европейския съд по правата на индивида – Йонко Грозев,  министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, омбудсманът Диана Ковачева, представители на адвокатурата, на магистратски и правозащитни организации и академични преподаватели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР